Over Marien van Wijngaarden

Met elkaar projecten realiseren op een transparante en vakkundige manier. Daarbij is een goede samenwerking voor mij belangrijk. Ik ben een echte teamspeler, maar neem verantwoordelijkheid en initiatief waar nodig. Mensen in hun kracht zetten om zo samen tot het beste resultaat te komen als team, daar sta ik voor.

Mijn missie? Van initiatief en een plan op papier tot een geslaagd eindresultaat komen dat bijdraagt aan het leven van mensen. 

Mijn achtergrond

Hoe het begon

Al van jongs af aan ben ik te vinden op de bouwplaats. Opgegroeid in Rotterdam in het bouwbedrijf van mijn familie. Het begon met het aanvegen van de bouwplaats en beton storten, maar mondde al snel uit tot complete verbouwingen en nieuwbouw.

Wat mij opviel op de bouwplaats was de kracht van samenwerking en organisatie. Elke speler vormt een belangrijke schakel om tot een succesvol resultaat te komen. Deze mentaliteit vormt nog steeds hoe ik te werk ga.

Diverse carrière

Ik besloot om in de bouwwereld te blijven en behaalde mijn hts-diploma Bouwkunde. Een mooie, diverse carrière volgde. Van werkvoorbereider en uitvoerder tot hoofd planvoorbereider, tendermanager en projectmanager. Onder andere bij ERA Contour, Slokker Bouwgroep en Strukton.

Sinds 2013 ben ik verdergegaan als zelfstandig ondernemer, inzetbaar als bouwtechnisch project- en procesmanager. De diversiteit die het ondernemen met zich meebrengt houdt me scherp en leergierig. 

Brede kennis

Ik heb veel ervaring met leiderschap & management en uitgebreide kennis van contractvormen als Publiek-private samenwerkingen (PPS) en Design, Build, Finance & Maintain and Operate (DBFMO). Bovendien ben ik PRINCE2 Foundation, VOL-VCA en BHV gecertificeerd.

“In mijn samenwerking met Marien de afgelopen jaren heb ik hem leren kennen als een proactieve en behulpzame collega. Een groot analytisch vermogen, gestructureerd en kent geen problemen, slechts uitdagingen die hij vervolgens niet uit de weg gaat. Marien zijn openheid en ‘handen uit de mouwen’ mentaliteit maken een fijne collega én goed vakman van hem.”

– Patrick van der Lem | Bevelvoerder Brandweer Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond

Typisch Marien

De vrijwillige brandweer

Hulpverlening is wat mij drijft. In mijn werk, maar ook in mijn persoonlijke leven. Zo ben ik in 1992 gestart bij de vrijwillige brandweer, waar mijn interesse voor veiligheid verder is aangewakkerd.

Ooit was er de droom om vrachtwagenchauffeur te worden. Uiteindelijk koos ik toch voor de bouw, maar als chauffeur bij de brandweer heb ik die droom toch een plek kunnen geven. 

Vluchtelingenhulp

Tevens ben ik actief op het gebied van vluchtelingenhulp in de regio Rotterdam en gebruik ik mijn kennis en ervaring uit de bouw om ook op dit gebied mijn steentje bij te mogen dragen. 

Op het water

Op het water kom ik helemaal tot rust. Inmiddels zijn er al meerdere boten de revue gepasseerd, waarvan we er eentje zelf hebben afgebouwd. Mijn gezin en ik zijn, wanneer het weer het toelaat, in onze vrije uren op de boot te vinden. 

Samenwerking

Meldkamerplein

Een ander project waarin ik actief ben en waarin mijn passie voor het veiligheidsdomein terugkomt is meldkamerplein.nl. Hier zijn 8 toonaangevende Nederlands bedrijven, allemaal actief in het domein meldkamers, een uniek samenwerkingsverband aangegaan.

Met als doel: het samenvoegen van kennis voor de verschillende vraagstukken die spelen in meldkamers. 

Meer weten of kennismaken?