Werkwijze & Visie

Mijn rol in jouw project

Als bouwtechnisch project- en procesmanager zorg ik dat multidisciplinaire bouwprojecten tot een goed einde komen. Binnen de gestelde deadlines, budgetten en kwaliteitsnormen. Ontzorgen is de rode draad in mijn werk; ik houd complexe trajecten beheersbaar in tijd, kosten en scope. 

Ik ben inzetbaar als bouwtechnisch project- en procesmanager bij:

  • Renovaties en verbouwingen
  • Nieuwbouw: van woning- tot utiliteitsbouw
  • Huisvestingsvraagstukken
  • Nazorg: van exploitatiebeheer tot schade- en onderhoudswerkzaamheden

Mijn rol is het zijn van een strategisch partner die schakelt tussen de verschillende betrokken partijen. Waarbij ik overzicht houd over het gehele project. Van plan- en ontwerpfase tot realisatie en oplevering. Waarbij tijdige communicatie, bijsturing en controle voor mij onmisbaar zijn. 

Ervaring met diverse projecten

Van kleine tot grote projecten, ik ben breed inzetbaar. Met ervaring voor o.a. de veiligheidsregio’s Rotterdam-Rijnmond en Utrecht, meerdere gemeenten waaronder De Ronde Venen en Capelle aan den IJssel, de Gezamenlijke Brandweer, Landelijke Meldkamer Samenwerking, Schiphol, Weijman Vastgoedonderhoud en meer.

In het kort? Klanten omschrijven mij als een teamspeler, proactief, resultaatgericht en betrouwbaar.

Mijn aanpak

Betrouwbaar & Oplossingsgericht

Een kwalitatief resultaat is voor mij een gegeven. Ik doe wat ik beloof, afspraak is afspraak. Ik handel zelfstandig, maar transparantie is voor mij essentieel voor een goede samenwerking. Daarin ben ik een teamspeler en zorg ik dat de juiste mensen op de juiste plek zitten.

Ik heb jarenlange ervaring en uitgebreide inhoudelijke kennis van bouwprojecten in de publieke en private sector. Doordat ik mijn weg weet zowel op de werkvloer als in de directiekamer en bij overheidsinstanties, maakt dat ik goed kan schakelen tussen alle stakeholders. Dit resulteert in betere samenwerkingen en een open sfeer.

Uiteraard is duurzaamheid een element dat steeds meer aandacht krijgt en verdient. Ik geloof in circulair werken en pas dit actief toe binnen de mogelijkheden.

“Marien is een gewaardeerde collega die door zijn flexibiliteit in veel situaties inzetbaar is. Bereid en in staat zich te verdiepen in minder reguliere vraagstukken. Kijken naar de belangen van de klant en de lange termijn zijn daarin cruciaal. En ook nog een aardige vent.”

– Gert Jan Vos | Voormalig directeur Strukton Bouw
Mijn visie

De kracht van
gebruikersparticipatie

Ik geloof dat contact leggen tussen mensen voor de beste resultaten zorgt. Dit allemaal bereiken binnen de tijd, budget en met de beste kwaliteit is voor mij vanzelfsprekend. Daarom zet ik gebruikersparticipatie actief in. Door letterlijk de gebruiker te betrekken bij het proces en te vragen wat zij nodig hebben kom je tot de beste resultaten. Elk project is immers uniek. 

Dit betekent soms een stapje verder gaan. Zo was het voor de gebruikers van een nieuwe meldkamer moeilijk om het resultaat te visualiseren op basis van de bouwtekeningen alleen.

Dus hebben we de 2D tekeningen naar 3D omgezet door een proefopstelling (mock-up) te realiseren. Hierdoor konden de gebruikers de ruimte echt voor zich zien. Ze gingen zelf ook schuiven en slepen met de nagemaakte meldtafels en zo zijn we samen tot het uiteindelijke ontwerp gekomen. Prachtig om te zien.

Ik geloof dat deze manier van werken – de gebruiker actief betrekken – leidt tot een duurzamer resultaat. Met minder ‘reparaties’ achteraf en meer betrokkenheid en waardering onder de verschillende stakeholders. 

“Marien heb ik door de tijd heen leren kennen als een betrouwbare partner, iemand die transparant samenwerkt, maar ook zelfstandig handelt.

Een goed kwalitatief resultaat is voor hem kenmerkend. Marien is een echte teamspeler die initiatief en verantwoordelijkheid neemt. Hij ziet uitdagingen en oplossingen en is een uitstekende flexibele procesmanager.

Naast een gedegen dosis technische kennis, weet hij ook heel goed de kwaliteiten van teamgenoten te activeren. Kortom: samenwerken met Marien is altijd prettig, helder en vakkundig.”

– Menno Lam | Architect

Meer weten of kennismaken?