Nieuwbouw ademluchtwerkplaats in Houten voor VRU

Beschrijving

Ik heb als projectbegeleider de inrichting van de nieuwe ademluchtwerkplaats in Houten begeleid voor Veiligheidsregio Utrecht, via KWK Huisvestingsregisseurs. Het gebouw maakt gebruik van duurzame warmte-opwekking.

In deze werkplaats vinden brandweerkeuringen en alle werkzaamheden in het kader van adembescherming van de brandweer plaats. Gebruikt materiaal (maskers, flessen, etc.) wordt na inzet in deze hal schoongemaakt en opnieuw inzetbaar gemaakt. Daarna wordt het opgeslagen en opnieuw logistiek verspreid. De werkplaats vormt dus een belangrijke spil in de regio.

Voorheen vonden deze werkzaamheden verspreid in de regio plaats. Door alles op één locatie te concentreren kan er efficiënter gewerkt worden.

Maar efficiëntie is ook belangrijk binnen de werkplaats zelf. Zo moeten bijvoorbeeld de vele installaties, van wasmachines tot droog- en inpakmachines, in een optimale route ingericht zijn. Zodat de gebruikers met zo min mogelijk handelingen tot een snel maar veilig resultaat kunnen komen. Ik hield toezicht op een efficiënt bouwproces en een efficiënte inrichting vanuit de werkvloer.

Als projectbegeleider vormde ik de spil tussen de installateur, aannemer, projectontwikkelaar en gebruikers zodat alle partijen optimaal konden werken en de bouw nooit stil kwam te liggen.

Details

  • Periode: 2021-2022
  • Opdrachtgever: Veiligheidsregio Utrecht
  • Werkzaamheden: Projectleiding
Home » Projecten » Nieuwbouw ademluchtwerkplaats in Houten voor VRU